Black Friday. Cumpărăturile online prind avânt

Publicat pe 18 noiembrie 2020

Piața online devine o parte extraordinar de importantă din viața noastră. În zilele noastre, mai ales în contextul pandemiei de Covid-19, un magazin care nu-și promovează sau vinde produsele pe internet are șanse mult mai mici de izbândă. De aceea am creat platforma Venio, unde furnizorii de bunuri și servicii își pot pune ofertele. Pentru asta trebuie doar să-ți creezi cont la adresa https://app.venio.ro.

Black Friday 2020 a bătut orice record

Da, după cum bănuiți, cumpărăturile efectuate pe internet încep să capete proporții din ce în ce mai mari.

Procesatorul de plăți PayU ne-a arătat câteva din cifrele finale imediat după Black Friday. Pe lângă cantități astronomice de televizoare și frigidere comandate pe minut, interesante au fost unele procente.  Valoarea totală a tranzacțiilor din acea noapte a fost de 349 de milioane de lei, cu 78% mai mult decât anul trecut. De asemenea, numărul total al tranzacțiilor a fost 530.000, cu 95% mai multe decât în 2019.

Și mai interesante sunt rezultatele unui sondaj pe care l-am efectuat în luna august. În acesta am întrebat utilizatorii Venio cum plătesc pentru produsele de care au nevoie și de unde le procură. Conform sondajului, 9.1% din utilizatori cumpără exclusiv online. În comparație cu cifrele înregistrate de Black Friday, este un procent destul de mic. Putem concluziona prin faptul că românii, afectați de valul doi de Covid-19, își fac mai multe cumpărături online acum decât o făceau în vară, când nu existau restricții.

De asemenea, un număr mic de utilizatori Venio au spus că de obicei efectuează plățile online, cu cardul ( doar 10.6% din cei chestionați ). Numerele înregistrate de PayU anul acesta de Black Friday ne arată că oamenii preferă plățile online cu cardul mai mult decât în luna August.

9.1% dintre utilizatorii chestionati de Venio cumpara exclusiv online
10.6% dintre utilizatori platesc exclusiv online, iar 48% platesc atat online cat si numerar

De ce este important să cumpărăm online?

Comerțul online reprezintă un avantaj imens atât pentru consumatori, cât și pentru furnizori și producători. Internetul este locul tuturor posibilităților, iar ușurința cu care poți căuta, găsi, compara sau încerca produsele de care ai nevoie reprezintă cel mai mare atu.

Internetul joacă un rol esențial ales în contextul actual, în care virusul ne pândește la orice pas și trebuie să fim atenți pentru a ne proteja pe noi și pe cei din jurul nostru. Prin intermediul acestuia furnizorii își pot comercializa produsele, iar consumatorii pot avea acces la ele și le pot comanda în doar câteva click-uri. Metodele de plată online sunt mai sigure ca niciodată și nu mai este nevoie de bancnote pentru a cumpăra produsele dorite.

Piața de oferte Venio

Fie că ești un cumpărător obișnuit, fie că dorești să-ți vinzi produsele, platforma Venio îți vine în ajutor.

 În situația actuală este foarte important să sprijinim micile afaceri, deoarece acestea au suferit pierderi foarte mari din cauza situației epidemiologice. Dacă vrei ca în continuare să beneficiezi de produsele furnizorilor locali, trebuie să-i ajuți să-și vândă produsele. Acești mici vânzători îi poți găsi în piața de oferte Venio, accesând https://venio.ro/piata-de-oferte.